Støtt oss

Støtt oss

Støtt Jabez Verden

Ved å gi skoleutdanning til barn i DR Kongo, et land som har eierskap til en stor andel av verdens naturressurser som diamanter, gull, uran, coltan, kobber, wolfram, kobolt, kaffe og råolje. «Krigen i Kongo er ikke en etnisk krig eller en religiøs krig. Det er en krig over ressurser. Og de ressursene er brukt over hele verden.»- Nobels Fredsprisvinner (2018) Denis Mukwege

Coltan gjør at din mobil er ladbar. Wolfram gir mobilen vibreringsfunksjon og ringelyd og de mikro-elektriske komponentene og ledningene i elektroniske varer er hovedsakelig laget av kobber. Elbiler, smarttelefoner og andre elektroniskeprodukter bruker kobolt i batteriene. Slik kjøper jeg og deg et sluttprodukt fra et land der over fem millioner mennesker har mistet livet i en krig som har ødelagt landet i over 20 år, helt siden 1998.

Korrupsjon er en stor utfordring og er en bremsekloss for landets utvikling. Kongos naturressurser blir produsert og solgt til internasjonale selskaper uten respekt for kongolesere fordi kampen om de verdifulle ressursene har vært med på å drive konflikten i landet. 

Jabez’ Verden finansierer grunnskoleutdanning i provinsen Sør-Kivu øst i DR Kongo. Vi har derfor startet denne humanitære organisasjonen for å drive samfunnet, barna, Kongo og verden fremover.

Tall og fakta

  • College Namagunga har pr. dags dato 450 elever i grunnskolen fra 1-10.klasse.
  • En elevs skolegang koster 100 kr pr. måned
  • Skolen er i drift før, under og etter konflikter
  • Vi handler etter FNs bærekraftsmål nr.4: «Sikre inkluderende, rettferdig og god utdanning og fremme muligheter for livslang læring for alle»

Hvordan støtte?

  • Gi bidrag gjennom vippsnummeret: 511468
  • Gi bidrag gjennom kontonummeret: 4355 158 6651
  • Ønsker du å gi skolemateriell eller lignende, ta kontakt med oss: jabez.verden@gmail.com
  • Ønsker du å gi et bidrag med kort så trykk på knappen under:

Gi bidrag med bankkort

Bidra med Paypal nedenfor!

[wpedon id=617]
%d bloggere liker dette: