Årsrapport 2019

Årsrapport 2019

Kjære alle sammen,

Bildet kan inneholde: 9 personer, personer smiler, folk som står
Styreleder Neema Bahati og Nestleder Mushaga Bakenga besøkte skoleelevene i DR Kongo

Nok et år har passert og Jabez Verden går snart inn i sitt tredje år.
2019 startet for oss med et besøk til College Namugunga i februar. Der fikk vi møtt og hørt fra elevene fra skolen. De fortalte oss hvilke behov de hadde og hva vi kunne gjøre for å gjøre skolehverdagen lettere.

Noe flere elever ønsket seg var skolesekker og skoleuniformer. Mens vi var i Kongo kjøpte vi inn nye skjorter og hyrte syersker for å sy underdelene. Men skolesekkene ble rett og slett for dyre og kvaliteten var ikke bra nok. Så vi returnerte til Norge og pønsket på hvordan vi kunne innfri ønsket til barna.

Noen uker etter hjemreise ble vi gjort oppmerksom på noe som het SOLO-fondet. Der kunne man søke om penger som skulle brukes på barn og unge, innvilget av barn og unge. Vi sendte så inn en søknad om støtte til å kjøpe skolesekker til elevene ved College Namugunga og vi fikk bevilget midler til vårt formål.

Vi bestemte oss for å bestille sekkene fra Dubai, da noen bekjente kjøpmenn fra Bukavu tilbød oss plass i containere de skulle sende til Kongo. Vi bestilte 450 sekker, noe som var fantastisk, men det var 960 elver ved College Namugunga. Hvordan skulle vi få tak i sekker til resten av elevene?

Geir Yngve og Anja Hovde sammen med Neema og Willy fra styret

Før vi gikk videre med sekkene ble vi kontaktet av et par fra Fosen. Geir Yngve og Anja Hovde. For et fantastisk og velsignet par. De hadde hørt om Jabez Verden og de ba om et møte i Trondheim for å fortelle oss om Fosengaven.Geir Yngve og Anja Hovde sammen med Neema og Willy fra styret.

Fosengaven er en innsamlingsaksjon organisert av en frivillig gruppe på Fosen. De samler inn penger til ulike prosjekter i desember hvert år. Geir Yngve og Anja fortalte oss til stor glede at de ønsket at årets gave skulle bli tildelt Jabez Verden.

Det ble sommerferie både i Norge og i Nyangezi. Etter skolestart lese vi et innlegg i Adressa angående skolesekkene tildelt førsteklassinger i Trøndelag. Etter litt fram og tilbake, bestemte vi oss for å skrive et debattinnlegg hvor vi oppfordret til å heller gi oss i Jabez sekkene, istedenfor å kaste de.

Trykk HER for å lese innlegget.

Bildet kan inneholde: en eller flere personer og utendørs
En Tipp-Topp Trønder i Kongo, norske skoleelever donerte skolesekker til kongolesiske elever

Over all forventning mottok vi over 800 skolesekker på kort tid. Det ble holdt sekkeinnsamlinger i Børsa, Fosen, Steinkjer, Buvika, Melhus, Lundamo, Stavanger og flere steder i Trondheim og Trøndelag. Engasjementet var rørende. Tusen takk til alle skoleelever som donerte sine sekker og tusen hjertelig takk til alle ildsjeler som arrangerte innsamlinger.Første sending med sekker fra Norge ble sendt ned til Kongo tidlig November.

Plutselig var det desember og tid for Fosengaven 2019. Kickoff ble holdt den 3. desember og etter litt dårlig vær på sjøen kom vi oss omsider til Fosen, via Lensvika. Der fikk vi høre på vakre melodier og mottok midler som allerede var samlet inn.

Bildet kan inneholde: 3 personer, personer smiler, folk som står og tekst
Gave fra Fosen Videregående Skole. Foto: Terje Dybsvik

I år ble det samlet inn over 270 000 kr til Fosengaven. De pengene vil gå til skolemat til elevene, forbedre klasserommene og videre drift av skolen.

Vi ønsker å takke for alle bidrag gitt i år. Uten de hadde vi ikke kunne fortsatt å støtte College Namugunga. Spesielt ønsker vi å takke Fosengaven og alle i Ørland kommune og omegn som har gitt bidrag.

Tusen hjertelig takk for et fantastisk år,

Vi i Jabez Verden gleder oss til 2020 og veien videre!

%d bloggere liker dette: