Urolighetene i Goma

Goma er en by i Nord-Kivu øst i Kongo. Byen ligger ved bredden til Kivu-sjøen og grenser til Rwanda. Byen har de siste årene opplevd masse uroligheter, konflikter og krig. NRK lagde en nettsak om Goma for noen måneder siden, den kan du lese her.

I desember når vi besøkte Bukavu ble vi kontaktet av en gruppe som av egen lomme har forsørget for foreldreløse barn i Goma. Noen av barna har ingen fosterfamilier og bor i forlatte bygninger og noen av de bor i flyktningleirer for interne fordrevne flyktninger, og noen av barna bor hos fosterfamilier som kanskje ikke har råd til å ta vare på et barn til. Denne gruppen har bistått barna og familiene med litt ekstra mat, klær og leker.

NRK skriver at det antas å være 5,5 millioner interne fordrevne flyktninger i Kongo.

Jabez har lenge ønsket å bidra med mer i Kongo. Vi har derfor opprettet et samarbeid med denne gruppen med håp om at vi i fremtiden kan bygge et barnehjem og støtte barnas skolegang.

2. april delte gruppen ut mat i landsbyen Nzulo litt utenfor Goma. I Nzulo er en av flyktningleirene. Gruppen delte ut mat til 29 barn for til sammen 200 dollar. Hvert barn fikk:

  • 0,5kg pulverisert melk
  • 1 kg sukker
  • 1 kg Sosoma mel (blanding av soya, mais og sorghum mel) for å lage grøt
  • 0,5 kg OMO vaskepulver
  • 1 kg ris

(Ca. mat for 1 person for 10 dager)

Gruppen delte også ut klær og sko som vi tidligere har sendt til Kongo lørdag den 8. april 2023. Vi vil oppdatere når vi har fått vår rapport.

Jabez Verden ønsker å takke alle givere over årene. Uten giverne våre hadde vi ikke hatt anledning til å kunne gi tilbake til samfunnet på. Jabez Verden skal videreutvikle samarbeidet med gruppen, det er derfor mulig å støtte oss med midler som kun vil gå til å hjelpe gruppen med behovet til barna som mat, medisiner og klær.

Til høyre for innlegget kan man gi et bidrag ved å taste inn et beløp, etter å ha trykket enter kan man deretter gi med kort.

Du kan også:

  • Gi bidrag gjennom Vipps: 511468
  • Gi bidrag direkte til vårt kontonummeret: 4355 158 6651

Gjerne skriv Goma om du ønsker at bidraget skal gå direkte til å støtte de foreldreløse barna.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d