Reisebrev desember 2022

Hei alle sammen!

Vi har redesignet nettsiden vår og vil fremover poste flere innlegg på nettsiden og i våre sosiale medier. Her kommer det et reisebrev fra noen måneder tilbake da vi var så heldige å få besøkt skolen vår i Nyangezi.

Med mange av oss i styret tok vi fatt på en reise til Kongo og College Namugunga. Med oss var vi så heldige å få med to norske vennefamilier som har bidratt godt gjennom årene med diverse donasjoner. Skolen er fortsatt under utvikling og nye klasserom settes stadig opp da det virkelig er behov for det. Det jeg liker med disse turene er muligheten man får til å spørre elevene direkte om hva de trenger for å få en bedre skolehverdag. Svarene denne gang gikk først og fremst ut på skolemat. De ville ikke ha ny lekepark eller opptatt av datamaskiner/stoler/bøker. De var kun opptatt av mer mat på skolen. Derfor har vi allerede satt igang prossesser for å få på plass en klarere skolematordning med varm matservering samt litt frukt for barna. Mange av disse har ingen foreldre, bor langt unna og kan gå en hel dag uten å spise før de kommer hjem og må dele det lille de har med sine søsken.

Det vi la merke til var også at toalettforholdene ikke holder den standarden vi mener det bør være, til tross for at ingen på skolen reagerer på det. Derfor vil vi også sette opp bygging av nye toaletter med vask.

Under oppholdet var vi så heldige å få dele ut ny runde med trønderske/norsk skolesekker som DERE har bidratt med, nye penaler fra MOT og nye skoleklær til elevene. Men det som høstet høyest jubel blant elevene var uten tvil utdelingen av fotballer, vester og keeperhansker som vår kjære Geir frivillig tok med for å dele ut. Forhåpentligvis vil disse fotballene og selve fotballspillingen hjelpe de med mye mer enn ord kan beskrive. De fotballene de hadde som var laget av poser og tau, blir nå ekte fotballer med sprett i!

Vi var også så heldige å få servert noen låter av hele skolen samt få se ekte glede og kjærlighet fra dem til dere alle som har vært med og som fortsatt bidrar til at de får en sjanse til å gjøre noe med livene sine.

Denne turen ga oss bare enda mer motivasjon til å stå på videre i det viktige arbeidet som daglig endrer livene til over 1100 elever som uten dette tilbudet ikke hadde hatt noen framtid eller noen form for barndom. Takk igjen til alle som var med på turen og alle dere som donerer og sprer ordet om vårt arbeid!

Vi gleder oss til mer utvikling i 2023!

Mvh Mushaga Bakenga

På vegne av styret i Jabez

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d