Utdanning
Nelly: – Jeg har alltid visst at min pappa har hatt et stort hjerte for foreldreløse barn

Nelly: – Jeg har alltid visst at min pappa har hatt et stort hjerte for foreldreløse barn

Kjære giver.

Mitt navn er Nelly.

Jeg har nylig vært i Kongo for å besøke mine foreldre som har vært syk siden februar i år. Jeg fikk også mulighet til å besøke skolen som min far grunnla i landsbyen Nyangezi.

Bilde2png

I 2015 startet han opp Collage Namugunga. Han startet med å hjelpe 150 foreldreløse barn med skolegang. Det begynte med barneskole i menighetslokalet, men i september 2017 ble det bygd ungdomsskole og bygging av egne klasserom.

Jeg vil gjerne dele med dere om min opplevelse på Collage Namugunga. Jeg har alltid visst at min pappa har hatt et stort hjerte for foreldreløse barn, og det var det som ledet han til å starte skolen. Han ville hjelpe barna som har mistet foreldrene sine under borgerkrigen i Kongo. Og ikke bare disse men også de underernærte og de med nedsatt funksjonsevne.

Bilde4

Jeg er veldig takknemlig som fikk muligheten til å være der, å se, å oppleve og forstå hvordan barna der har det på skolen. Jeg ble virkelig rørt av å møte barn som ikke hadde fått mat på flere dager. Barn som var helt uten energi, men som likevel kom på skolen.

Det var 55 elever i en av klassene på første trinn. De hadde to lærere. Og de satt tett sammen i et lite klasserom. Klasserommet hadde ikke vinduer eller dører. Når det regner blir det dårlige forhold for læring. Jeg spurte barna hvordan de hadde det og hva de seg nettopp dører og vinduer til klasserommene. Jeg håper virkelig at vi sammen kan være med å hjelpe disse barna til å få en bedre skolehverdag.

Jeg fikk også se barn som var motivert og engasjert i timen. Det var veldig fint å se de glade barna som til tross for alle de uheldige omstendighetene de måtte leve i, samtidig viste et stort engasjement og stolthet over skolen sin. Jeg ble smittet av dette engasjementet og motivasjonen fra dem, noe som gjør at jeg vil være med å støtte og hjelpe dem med det jeg kan og jeg håper virkelig at jeg kan få mange til å være med i dette prosjektet for å hjelpe.

Jeg roper til deg om hjelp på vegne av disse barna som ba etter mat og utstyr til skolen gang. Sammen kan vi gjøre forskjell for disse elevene som på sikt vil kunne være med å forandre verden til et bedre sted å være.

Fakta:

  • Det er store behov for nye lærere, men de har for få midler til å ansette nye.
  • Skolegangen koster elevene i underkant av 100 kr pr mnd.
  • Lærerne tjener i underkant av 100 amerikanske dollar.
  • Skolen har til sammen en bemanning på 26 ansatte som består av lærere, sekretær, rektor og andre i administrasjon
  • Skolen har 700 elever fra 1. til 10. trinn

Våre konkrete mål for dette fjerde skoleåret til høsten er:

  • Alle klasserom skal være utstyrt med vinduer og dører
  • Et gratis måltid til alle elever hver skoledag
  • Alle lærere og ansatte i stabben blir betalt hver måned

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: